BETERE OFFERTES VOOR COMPLEXE PRODUCTEN (CPQ)

Fabrikanten van complexe, modulaire en configureerbare producten halen het overgrote deel van hun omzet uit persoonlijke verkoop - meestal een combinatie van een eigen sales team en externe dealers. Zij hebben een breed scala aan verkoopinstrumenten tot hun beschikking: het klantenbestand en prospectiesysteem (CRM), productcatalogi, een offertecalculatiesysteem, enzovoort.

Terwijl veel van deze verkoopeenheden de afgelopen jaren fors hebben geïnvesteerd in vernieuwing van hun CRM is het offertecalculatiesysteem (CPQ) meestal niet substantieel veranderd. Veel voorkomende problemen zijn bijvoorbeeld een slechte gebruikservaring, matige koppelingen met andere systemen voor bijvoorbeeld product- en klantgegevens, of een lokale installatie waardoor updates in het systeem moeilijk uitvoerbaar zijn. Ook zijn veel van deze systemen ‘maatwerk’, waardoor het onderhoud vaak een groot budget vergt.

Eenvoudig de meest complexe producten offreren

Met Hive realiseren de meeste verkopers een tijdsbesparing tussen de 20 en 40 procent. Door het uiterst intuïtieve gebruik en mogelijke koppelingen met derde systemen zijn complexe berekeningen van vooraf gedefinieerde producten eenvoudiger te maken. De tijdsbesparing kan vervolgens worden besteed aan het bedienen van meer klanten – of meer aandacht voor die ene klant. Nieuwe verkopers zijn tevens sneller in staat zelfstandig een correcte offerte uit te brengen.

Hive ondersteunt de volledige verkoopfunnel, van eerste offerte tot bestelling:

  • samen met u configureren wij uw producten en prijzen in het systeem, waarna u eenvoudig ook zelf producten kan wijzigen of toevoegen;
  • door zijn gebruiksvriendelijke schermopbouw zijn uw verkopers direct bekend met het systeem;
  • een 3D-model van de configuratie kan direct presenteerbaar zijn aan de eindklant, offertes kunnen worden voorzien van een layout naar keuze;
  • door middel van een zogenaamde RestFul API is Hive op een stabiele wijze te koppelen met uw ERP- en CRM-systeem; op deze wijze wordt er altijd gewerkt met de laatste product- en klantgegevens en fouten in de gegevens vermeden.

U geeft nieuwe dealers eenvoudig toegang tot uw productgamma in Hive. Uiteraard kan u voor hen ook aangepaste productcombinaties of speciale kortingen aanduiden.

De bonus voor uw verkoopapparaat

Om het uw verkopers nog makkelijker te maken, ondersteunt Hive naast de genoemde basisfuncties talloze extra’s. Het systeem ondersteunt bijvoorbeeld verschillende talen. Uw verkoopapparaat is niet gebonden aan het Nederlandstalige grondgebied, dus zou uw software dat ook niet moeten zijn. Wanneer uw externe dealer ook complementaire producten verkoopt, dan kunnen zij dezelfde login gebruiken voor u en de andere fabrikant, indien zij Hive ook als offertecalculatiesysteem gebruiken. Uiteraard is de software voldoende beveiligd tegen kwaadwillige indringers, zodat u altijd op de werking kan vertrouwen.

Hive kan zowel in een B2B- als een B2C-omgeving gebruikt worden. De toepassingen zijn oneindig. In een B2C-omgeving kan dat variëren van de configuratie en offerte voor een terrasoverkapping tot bijvoorbeeld dat van een boot. In een B2B-omgeving, waar vaak nog meer complexe situaties optreden, kan u bijvoorbeeld denken aan installeerbare producten zoals een ventilatiesysteem of industriële poort.

Zie ook: www.hivecpq.com.

EMAKERS helpt producenten met het behalen van hun digitale marketing doelstellingen.

Nieuwsgierig naar meer?