EMAKERS hecht veel belang aan het open delen van onze kennis, ervaring en inzichten. Op deze wijze willen we lokale spelers beter in staat stellen te concurreren met online giganten zoals het Amerikaanse Amazon of het Chinese Alibaba. Hieronder vindt u onze (publieke) aankomende evenementen en een selectie van onze presentaties uit het verleden.

Organiseert u zelf een congres of evenement waarbij een presentatie van 20 tot 60 minuten op het gebied van e-commerce een welkome aanvulling zou zijn? Schroom dan niet ons vrijblijvend te contacteren.

23 MEI 2017


E-COMMERCE LAB FLANDERS DC


Voor veel creatieve ondernemers lijkt een online shop de ideale tool om hun creaties aan de man te brengen. Het runnen van een eigen webwinkel komt echter met een eigen operationele, juridische en financiële realiteit. Wat is een goede webshop? Wat gebeurt er behind the scenes? Hoe combineer je e-commerce met fysieke verkooppunten? Om een antwoord op deze vragen te geven organiseerde Flanders DC op 23 mei een e-commerce lab voor creatieven te Brussel. Naast theorie, advies en tips en tricks werden ook een aantal cases uit de praktijk gebracht.
19 MEI 2017


E-COMMERCE LAB FLANDERS DC


Voor veel creatieve ondernemers lijkt een online shop de ideale tool om hun creaties aan de man te brengen. Het runnen van een eigen webwinkel komt echter met een eigen operationele, juridische en financiële realiteit. Wat is een goede webshop? Wat gebeurt er behind the scenes? Hoe combineer je e-commerce met fysieke verkooppunten? Om een antwoord op deze vragen te geven organiseerde Flanders DC op 19 mei een e-commerce lab voor creatieven te Gent. Naast theorie, advies en tips en tricks werden ook een aantal cases uit de praktijk gebracht.
11 APRIL 2017


E-COMMERCE: OOK VOOR PRODUCENTEN? (SBM-WEBINAR)


Terwijl de meeste retailketens het internet vandaag de dag wel ontdekt hebben zijn er veel producenten die nog stoeien met hun e-commerce aanpak. Speciaal voor hen ontwikkelden SBM en EMAKERS een opleiding "e-commerce voor producenten". In deze presentatie kunt u een voorproefje van deze opleiding vinden.
30 MAART 2017


B2B E-COMMERCE


Veel traditionele B2B-bedrijven worstelen met e-commerce, immers: de traditionele waardeketen vervaagt en iedereen moet zijn rol herdefinieren. Op donderdag 30 maart bespraken we in een webinar specifiek de (on)mogelijkheden van B2B e-commerce.
23 MAART 2017


GRENSOVERSCHRIJDENDE E-COMMERCE


Wanneer u uw online verkoop “slechts” zou beperken tot de BeNeLux, zeker met een B2C product, mist u klanten. E-commerce is per definitie grensoverschrijdend. Op donderdag 23 maart 2017, bespraken we tijdens een webinar het potentieel van grensoverschrijdende e-commerce. Ook benoemden we welke valkuilen u zou kunnen tegenkomen en hoe deze te voorkomen.
16 MAART 2017


INNOVATIE IN E-COMMERCE


Op donderdag 16 maart 2017 bespraken we in een korte webinar enkele trends en technologische vernieuwingen relevant voor e-commerce.
9 MAART 2017


ONLINE SERVICE EN VERKOOP VOOR PRODUCENTEN


In deze webinar introduceerden wij verschillende e-commerce mogelijkheden voor producenten, groot en klein. Internet verandert ook het business model van (traditionele) makers en fabrikanten. In deze presentatie worden enkele e-commerce scenario’s toegelicht.
7 NOVEMBER 2016


GRENSOVERSCHRIJDENDE (CROSS-BORDER) E-COMMERCE


Presentatie van over cross-border (grensoverschrijdende) e-commerce. Deze presentatie is gegeven op maandag 7 november op de e-commerce Xpo te Kortrijk.